Over mij

Ik ben Yana, begin 30 en van jongs af aan geïnteresseerd in mensen en hun gedrag. Ik woon met mijn man, 3 katten en 6 kippen in een fijn huisje aan het water. In mijn vrije tijd hou ik ervan om in onze moestuin te rommelen, te lezen, yoga te doen, te wandelen en met handwerk bezig te zijn, zoals edelsmeden en borduren.

Ik vind het belangrijk om de balans te vinden tussen sociaal zijn en tijd voor mezelf.  Dit doe ik door goed voor mijn lijf te zorgen, en door voldoende te bewegen met hardlopen, wandelen en buiten zijn. En lekker gezond te koken. Daarnaast vind ik het af en toe ook heerlijk om op de bank te hangen, te niksen en eten te bestellen. Balans moet er zijn!

Mijn kennis hou ik op peil door vakliteratuur te lezen, seminars/webinars te volgen, cursussen te doen en vooral nieuwsgierig te blijven naar alle nieuwe ontwikkelingen binnen het veld van het brein, gevoel, gedrag en familiesystematiek.

Ik geloof in een holistische kijk op de mens en doe mijn best om dit ook in te zetten in mijn praktijk.


Mijn achtergrond

Ik heb de opleiding HBO-verpleegkunde afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik veel kennis verworven over het brein, het gedrag en de gevolgen van stress. Deze processen heb ik gevolgd vanaf dat een vrouw zwanger is tot aan volwassenen. Ik heb geleerd dat het omgaan met angst en stress al heel jong ontwikkeld wordt.

Omdat de werking van het brein en het hormonaal systeem zoveel invloed heeft op je gedrag en je gevoelsleven, wilde ik nog meer weten over hoe het gevoelsleven werkt en beïnvloed wordt. Daarom heb ik de opleiding Mental Coach en Stress en Burnout Coach gedaan. Tijdens deze opleidingen heb ik me verder verdiept in het proces van hevige stress, angst en de invloed van familiesystemen hierop.

Mijn werk als coach combineer ik met een functie als zorgverlener voor mensen met dementie en hun families. Ik ondersteun ze bij het proces van dementie en geef de familie handvatten hoe ze ermee om kunnen gaan. Dit doe ik vanuit het gedachtengoed van de sociale benadering dementie van Anne-Mei The. We kijken voornamelijk naar de wisselwerking tussen de binnenwereld en de buitenwereld van de persoon met een geheugenprobleem en hun naasten. Hierbij proberen we aan te sluiten op de vragen en behoeften die binnen de reguliere zorg niet worden beantwoord.